Brændehæk

Sådan bygges en brændehæk

Stolper graves i jorden - selvbestaltede eksperter mener de skal mindst 70 cm i jorden, men så ville der jo ikke blive nogen hæk med de stolper jeg havde købt ;-) Nøjedes med mellem 45 og 55 cm.

Det var ganske få cm der adskilte fra de perfekte mål efter nedgravningen ;-) Alt lå indenfor en fejlmargen på ca. 3 cm. efter de var sat (og det var trods alt inden for ca. 3,17 m i længen og ca. 1,20 m i dybden). Jeg tror også højden 1,70 m bag og 1,60 m for, havde samme præcise afvigelser ;-)

Kun bygherren deltog i ceremonien ved første spadestik. De indbudte må ha' haft andet at lave ;-)

Tagkonstruktionen lagt på - havde ikke nok lægter, så her brugte vi et godt gammel bræt vi arvede fra de tidligere ejere.

Der blev ikke inviteret til rejsegilde, da "Første-spadestiks-ceremonien" jo var rimelig ensom for bygherren.

Bagbeklædning sat på - der skal jo komme luft til brændet.
Sidebeklædning sat på. Her skal også komme luft ind, men ikke nær så meget.
Sidebeklædning i den modsatte ende påsat. Samme mellemrumsstørrelser som i den anden ende.
Taget lagt. Det er trapezplader. Men længden på pladerne svarede ikke helt overens med tagkonstruktionen, så her kom det på tale at bruge lidt kantplastic, så vandet ikke løb lige ud på det arvede bræt ;-)
"Gulv" lagt ind. Det ligger på 3 lægter. Brædderne var også arvestykker. Gulvet sidder på ingen måde fast i selve hækken. Det er samtidigt 2-delt, så en udskiftning vil være ganske simpel - men tænker jo på alt som arkitekt, ingeniør og bygherre.

Hækken set i sin helhed.

Bygherren er yderst tilfreds med det samarbejde der foregik under hele projektet. Det hjælper at ha' samling på tropperne.

Endelig kunne der komme brænde i brændehækken.
Set fra en anden vinkel.

I baggrunden (ved trillebøren) lå alt det brænde der er i skuret nu. Det man ikke kan se er, at der ligger dobbelt så meget ved siden af trillebøren ;-)

Men med den succes projektet var, kan det jo aldrig vides om der placeres flere hække af samme kaliber rundt omkring på grunden. Men jeg tvivler gevaldigt.